Ştiaţi că?

Plasticul…

Cinci sticle din plastic (PET) reciclate furnizează suficiente fibre pentru a confecționa un metru pătrat de mochetă sau umplutura pentru o canadiană de schi?

Prin reciclarea unei tone de sticle din plastic se economisește echivalentul energiei pe care o consumă într-un an de zile o familie formată din două persoane?

Reciclarea plasticului economisește o cantitate dublă de energie față de cât s-ar consuma pentru a-l arde într-o instalație de incinerare?

Pungile de plastic aruncate în ocean omoară peste un milion de animale marine pe an?

Dozele de aluminiu…

În medie, fiecare om are posibilitatea să recicleze peste 25.000 de doze, în decursul vieții?

Reciclarea unei singure doze de aluminiu economisește curentul electric necesar pentru trei ore de funcționare a unui televizor?

Pentru reciclarea unei doze de aluminiu, se consumă cu 95% mai puțină energie și apă, decât ar fi nevoie ca să facem o doză nouă de aluminiu, din materiale nereciclate?

Dozele de aluminiu pe care le cumpărați din magazin azi, dacă sunt reciclate, se pot întoarce în magazin peste vreo două luni de zile?

Dacă arunci la gunoi o doză de aluminiu, s-ar putea să rămână în forma aceasta chiar și 500 de ani? Deci varianta cea mai bună este reciclarea!

Aluminiul se poate recicla de nenumărate ori, iar și iar, fiindcă practic nu există nicio limită?

În toată lumea, se folosesc peste 80 de miliarde de doze de aluminiu, ÎN FIECARE AN?

Hârtia…

Fabricarea hârtiei din deșeuri reciclate reduce poluarea specifică a aerului cu 95%?

Ca să salvezi un copac, trebuie să reciclezi un vraf de hârtie de doar un metru înălțime?

O singură tonă de hârtie reciclată poate să ajute la salvarea a 17 copaci și la economisirea a peste o tonă de ulei, plus spațiu la groapa de gunoi, ceea ce înseamnă și mult mai puțină poluare în aer?