Rezultate Aşteptate

Prin implementarea acestui proiect, noi, locuitorii județului Constanța, beneficiem de închiderea depozitelor de deșeuri urbane neconforme din localitățile Hârșova, Cernavodă, Medgidia, Murfatlar și Techirghiol, de construcția în localitatea Tortoman a unui nou depozit de deșeuri, a unei stații de sortare și a unei stații de tratare mecano-biologică, de construcția în localitățile Hârșova și Deleni a două stații de transfer și de construcția în localitatea Ovidiu a unei stații de sortare și a unei stații de tratare mecano-biologică – realizate la standardele Uniunii Europene.

De asemenea, beneficiem de utilaje de transport, manevrare și depozitare a deșeurilor.

  • Economii de costuri, că urmare a recuperării produselor reciclabile şi producerii de compost, precum şi reducerii cantităţii totale de deşeuri care merge până la eliminarea finală, ceea ce extinde durata de viaţă economică a depozitelor de deşeuri.
  • Reducerea efectelor vizuale neplăcute, a mirosurilor şi a riscurilor de sănătate directe, datorită eliminării depozitelor neconforme;
  • Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, datorită evitării sau colectării corecte a emisiilor de metan şi bioxid de carbon din gazul rezultat din descompunere.
  • Un alt beneficiu se referă la reducerea ratei şomajului din judeţul Constanţa. Având în vedere că prezentul proiect generează un număr mare de locuri suplimentare de muncă, aduce cu siguranţă beneficii judeţului, prin scăderea somajului.